Разкриха печатница за фалшиви пари във висше учебно заведение в

...
Разкриха печатница за фалшиви пари във висше учебно заведение в
Коментари Харесай

Фалшиви пари: Има ли активизация на известните печатари?

Разкриха печатница за подправени пари във висше образователно заведение в София. Откритата сума е 4 млн. $ и 3 600 000 евро. От университета излязоха с позиция, че те нямат нищо общо с това закононарушение и че нямат забъркан техен чиновник.

Според Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията това, че печатницата за подправени пари е в университет е привлякло вниманието. Иначе сходни закононарушения са били доста известни в края на 90-те и началото на 21 век.

" Университетските управляващи са дали помещението, не е ясно какъв брой им е предписание усещане по какъв начин работи тази печатница. Това, което направи усещане от фрагментите - остарели машини, само че доста висококачествени. Постепенно сякаш станаха по-редки такива случаите с копюри. Вероятно тъй като ползата към банкнотите понижа с електронните разплащания с кредитни и дебитни карти ", допусна разяснява Безлов.

Един от проблемите е реализацията на банкнотите, разяснява още Безлов.

" Странно е, че копюрите бяха много огромни, което мъчно се осъществя. Стана дума, че евентуално са осъществени през непознати мрежи на украинци и на Западна Европа. Това, което прави усещане е, че обичайно има акцизни бандероли и документи. Иначе не е класическа незаконна печатница, която рискува с банкноти ", добави Безлов.

По думите му, този вид бизнес е доста таен. Хората внимават. Интересното е дали има някаква активизация на тези известни печатари, които едно време са били тематика на службите, дали сложната икономическа обстановка, която се обрисува, въздейства върху активизиране на този вид остарели мрежи, уточни още Безлов.

Опитът сподели през годините, че елементарни икономическите рецесии провокират растеж на разнообразни престъпни пазари, нормално с някакво забавяне, сподели още Безлов.

Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР