Разкриха интересни подробности за Георги Георгиев, който е обвинен в

...
Разкриха интересни подробности за Георги Георгиев, който е обвинен в
Коментари Харесай

ДНК експертиза заплита случая ,,Дебора“. Открит е отпечатък на непознато лице в кръвта по земята

Разкриха забавни детайлности за Георги Георгиев, който е упрекнат в принуждение над Дебора Михайлова.
Районната прокуратура в Стара Загора сплоти двете досъдебни производства против Георги Георгиев, упрекнат за изключително грубо похищения с нанасяне на голям брой рани на 18 годишната Дебора Михайлова, ученичка във Ветеринарния колеж в града.
Това се случва след разбор на събраните нови доказателства от разпити на очевидци и заключенията от направените нови експертизи – комплексната петорна съдебномедицинска, техническата и ДНК експертизата. Предстои прокуратурата да образува новото правосъдно произвеждане и да връчи обвиняванията на Георгиев в наличието на юристите по делото и на прокурори от Районната прокуратура.
Източници на „ За истината “, чудесно осведомени по случая, само че поискали анонимност оповестяват, че при направената ДНК експертиза по облеклата на Георгиев не е открит биологичен материал от Дебора Михайлова, включително и кръв. Оказало се е също, че и откритият на мястото на закононарушението отпечатък от обувка в кръвта по земята не е на Георги Георгиев.
Според правосъдни лекари във всяко следствие ДНК експертизите имат изключително значение и тежест. Но не постоянно по всяко леке от кръв може да се направи такава експертиза. Причината е, че би трябвало да бъдат открити кафези с ядро, каквито са да вземем за пример левкоцитите, само че освен.
„ За истината “ се свърза с последния наблюдаващ прокурор по досъдебните производства против Георгиев, с цел да удостовери информацията за неналичието на биологични следи по облеклата на Георги Георгиев, както и несъответствието на отпечатъка от обувка в жилището на Дебора Михайлова. Прокурорът от Районна прокуратура-Стара Загора Десислава Калайджиева не дочака края на въпроса и отговори малко: “Не сме казвали такова нещо “. Районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, както нормално не реагира на телефонното позвънявания.
Ако заключенията на ДНК експертизата подкрепяха повдигнатите обвинявания против някогашния другар на Дебора Михайлова, прокуратурата без подозрение нямаше да пропусне да ги уточни в прессъобщение и да ги разяснява пред медиите, разясниха адвокати.
При високия публичен интерес към този случай упованието е Районната прокуратура в Стара Загора да огласи резултатите от ДНК експертизата допустимо най-скоро. Важно е да стане ясно също на кой стадий от следствието са се появили очевидците, които са декларирали, че Дебора Михайлова е изпаднала в безсъзнание, откакто потърпевшата твърди и в двата си първични разпита, че във вечерта на закононарушението е била сама в жилището, който обитавала с небиологичния си татко.
Медията твърди, че през вчерашния ден юристите на обвинения са поискали от основния прокурор Борислав Сарафов да разпореди следствието против Георги Георгиев да бъде преместено в различен правосъден регион, с цел да бъде избегнат, доколкото е допустимо, натиска върху магистратите и проверяващите служители на реда, които работят по случая.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР