Разкри уловката в офертата на премиера за 10 депутатиРазяснение на

...
Разкри уловката в офертата на премиера за 10 депутатиРазяснение на
Коментари Харесай

Дончев каза чували ли са се Слави и Борисов

Разкри уловката в офертата на премиера за 10 депутати
Разяснение на офертата на Борисов за 10 дежурни депутати, които да поддържат държавно управление на Слави Трифонов, даде вицепремиерът Томислав Дончев.

Става въпрос за знакова поддръжка. Ако на едно държавно управление, примерно на втория, не му доближават 3-4 гласа, ние бихме дали знаково сходна поддръжка, изясни пред Нова тв Дончев. И акцентира: „ Беше препоръчана знакова поддръжка, в случай че на господин Трифонов - на препоръчаното от него държавно управление, не му доближават 2, 3, 4, 5 гласа, в името на това България да не се втурва в политически безпорядък, да му бъде дадена сходна поддръжка ”, изясни той. 

Дончев бе безапелационен, че в случай че Слави Трифонов има 90 гласа, ГЕРБ няма да го поддържат до 121 глас. Не бихме подкрепили всяко държавно управление, сподели той.

Вицепремиерът удостовери, че ГЕРБ ще вземе първия мандат и ще предложи кабинет. Политиката не е единствено обществено говорене, а носене на отговорност. Ние носим отговорност за всички 840 000 души, които са ни подкрепили, безконтролно би било да кажем, че нямаме задоволително парламентарен запас и да дадем ход на втората фаза от конституционната процедура, изясни Дончев. По думите му има доста благоприятни условия кой да е съставът на един нов кабинет.

" Когато пристигна времето да научите кой би бил министър председател в предлагането ни за кабинет, ще научите. Добрите политици са специалисти по нещо ", сподели той. И акцентира, че за България е най-важно да има устойчиво държавно управление, което да работи. Защото би трябвало да се продължат икономическите ограничения за подкрепяне на хората в пандемията,  както и да се предизвикват нови в помощ на бизнеса.

" Чувам по какъв начин всички са спечелили, някой бил честен победител, различен победил с 5%, трети спечелил, че детронирал ГЕРБ от властта ", разяснява Дончев. И отсече: " Ако имаме  болшинство на тематика анти-ГЕРБ, то дано да си вършат държавно управление. ".

" В последно време като че ли политиката е на изявление, кой ще каже нещо по-цветно и ще обещае най-вече. Политиката обаче е решения, които би трябвало да се вземат от ден първи ", съобщи той.

Дончев акцентира, че ГЕРБ не ги е боязън от служебно държавно управление.

Той отхвърли да познава персонално Слави Трифонов, само че удостовери, че Борисов се знае с водача на " ИТН ". " Не мисля, че Слави и Борисов са се чували след изборите ", съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР