Разкри три неизвестни убийства в труда си Килърът на неаполитанската

...
Разкри три неизвестни убийства в труда си Килърът на неаполитанската
Коментари Харесай

Той е килър на мафията, но сам се изобличи за серия от убийства с дипломната си работа

Разкри три незнайни убийства в труда си

Килърът на неаполитанската проведена престъпност - “Ла Камора ” Катело Романо, който от 14 години е зад решетките, се дипломира с цялостно отличие в университета на южния италиански град Катандзаро.

Защитата на неговата дипломна работа на тематика “Очарованието на закононарушението ” бе дълго приветствана в аулата на висшето образователно заведение от неговия ректор професор Чарли Барнао, както и от управлението на катедрата “Право, стопанска система и социология ”, където пандизчията следвал задочно. Освен околните на дипломанта-пандизчия, измежду публиката бяха също по този начин виновни шефове на мястото за отнемане от независимост, където 33-годишният в този момент мъж би трябвало да лежи още 10 години, написа Труд.

Катело Романо е наказан през 2009 година на четвърт век зад решетките поради присъединяване му в убийството на общинския консултант от левицата Джино Томасини от сателитния на Неапол град Кастеламаре ди Стабия. По това време младежът е прочут като един от най-свирепите невръстни убийци на Камората, който стреля по набелязаните жертви постоянно от скутера си и по-късно изчезва крепко пушек. А в тийнейджърските му години никой от неговите близки не предполагал, че един ден той може да поеме по пътя на сериен палач - израснал е в заможно семейство, като дете мечтаел да стане служител на реда, след това приключва с доста добър триумф стопански колеж със компетентност счетоводство.

Но малко преди да стане пълновръстен, родителите му се разделят и, както Катело написа в дипломната си работа - неприятното събитие подкопава неговата психическа непоклатимост. Като мощен подтик на решението му да се включи в редиците на локалната проведена престъпност изиграва филмът “Камористът ”, който споделя в много сантиментални багри историята на митичния необут на мафията под Везувий - Рафаеле Кутоло.

В тази връзка научният началник на ново излюпения висшист-затворник - ректорът на университета в Катандзаро професор Чарли Барнао, съобщи по време на отбраната на дипломната работа, че главната теза на Катело Романо е, че “престъпността провокира надълбоко обаяние ” у младежите, като много постоянно се стига до там “тя да размени родното семейство ”.

Оказа се обаче, че с труда си другояче начетеният пандизчия освен стана извънредно известен на Апенините, само че и си е вкарал страховит автогол. Защото в дипломната си работа той споделя в детайли за три неразкрити от правосъдните управляващи убийства, в които взел участие персонално. И в този момент прокурорът на Неапол Джузепе Чимарота е изискал от полицията да му съобщи университетския труд на Катело Романо, с цел да стартира ново дело за към този момент пратените в списък негови закононарушения.

В същото време огромна издателска къща от Милано изиска правата на дипломната работа, с цел да я превърнела в кримка - бестселър.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР