Разказ за историята на една мечта - тази на Татяна

...
Разказ за историята на една мечта - тази на Татяна
Коментари Харесай

100 кила прати момиче от Добрич в Космическата академия в САЩ

Разказ за историята на една фантазия - тази на Татяна Иванова от Добрич, която настойчиво има вяра, че ще бъде първата българка астронавт. Тя е призната да взе участие в единствената стратегия в света, която тренира и сертифицира кандидат-астронавти да вземат участие в суборбитален полет. Ръка за това ѝ подава рапърът Явор Янакиев – 100 кила. Неговата фондация „ 100 слънца ” ще финансира присъединяване ѝ в Космическата академия в Съединени американски щати.

Казват, че човек е толкоз огромен, колкото огромни са фантазиите му. Татяна е единствено на 18 години и към този момент е на път да сбъдне своята.

„ Бях доста щастлива, тъй като доста желаех да се включа в тази академия, в която ме одобриха. Надявам се всичко да мине както би трябвало и в действителност да отпътува за Щатите. Тя е може би първата и най-сериозна крачка по пътя ми към Космоса. От девети клас бленувам и от този момент последвам задачата настойчиво ”, изясни момичето. 

Академията в действителност е Международният институт по галактически науки в Съединени американски щати, а Таня е студент по инженерна физика в Софийския университет. Мечтае да стане първата жена космонавт на България и по тази причина кандидатства в Института, където печели стипендия.

„ Беше супер ненадейно, тъй като не са ни споделили по кое време тъкмо ще го изпратят, разсъниха се сутринта и просто подскочих! Разплаках от благополучие ”, показа още тя.

100 кила самичък открива надарената студентка, за чиято фантазия научава от медиите. Свързва се с майка ѝ и става другар на цялото семейство. „ Като същинска звезда, аз съм зает с Космоса. Някой щял да върви при звездите – готово! Ще ти оказа помощ! ”, сподели Янакиев.

Рапърът основава фондацията си „ 100 слънца ” в поддръжка на надарени деца и младежи, които се нуждаят от добър старт в живота. Затова оказва помощ на Татяна да се образова при най-хубавите астронавти на галактическия бряг във Флорида.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР