Разкайването, съжалението е едно от най-разрушителните емоционални състояния, защото обикновено

...
Разкайването, съжалението е едно от най-разрушителните емоционални състояния, защото обикновено
Коментари Харесай

6 неща, за които един ден ще съжалявате

Разкайването, съжалението е едно от най-разрушителните прочувствени положения, тъй като нормално не можем да изправим това, което предизвика възприятието. Затова се старайте да не оставате в капан на предишното си, а да живеете по този начин, че да не съжалявате за пропуснатото.

Ще съжалявате, че не сте прекарвали задоволително време с значимите за вас хора.

Работата в никакъв случай не свършва. След години няма да си спомняте уговорката, който през днешния ден ви къса нервите, само че може да сте унищожили връзките с близки до сърцето ви хора, в случай че ги пренебрегвате. Когато най-накрая намерите време за тях, не висете на телефона си, а споделете времето си с тях.

Ще съжалявате, че сте построили самочувствието си въз основата на непознатото мнение.

Повечето хора ни съдят поради, които са се случили в личния им живот и които в действителност нямат общо с нас. Защото са се страхували да създадат самите те нещо; тъй като ви завиждат или просто тъй като са си такива. Не обръщайте внимание на зложелателите, само че се учете да се вслушвате в препоръките на доброжелателите си.

Ще съжалявате, че сте отделили толкоз време да впечатлявате другите.

След 10 години ще има ли значение каква марка облекла сте носили през днешния ден? Или с каква прическа сте били? Не. Ще има значение по какъв начин сте живели, по какъв начин сте обичали, какво сте научили по пътя си и каква диря сте оставили.

Ще съжалявате, че сте оставили страха от риска и новото да ви победи.

Излезте от зоната си на комфорт! Прегърнете несигурността! Тя може да докара до някои от най-страхотните неща в живота ви. Дайте късмет на измененията да ви се случат. Да рискуваш значи да живееш самоуверено, същински.

Ще съжалявате, че сте били в ролята на жертвата.

Ако постоянно се представяте за жертва, постоянно ще се държат с вас като с такава. Животът не е обективен, само че не трябва да оставяте предишното ви да дефинира вашето бъдеще. Освен това хората инстинктивно се отдръпват от отрицателните и постоянно мрънкащи хора.

Ще съжалявате, че сте били прекомерно заети да оцените хубавите неща.

Работата си е работа и не може без нея, само че не забравяйте понякога да натискате паузата и да се огледате в близост, да започнете да забелязвате дребните неща. Животът е гердан от мигове на благополучие, които в последна сметка са същински стойностните и тези, които вършат живота ви пълностоен. Стремете се към хубостта и спокойствието. Живейте в сегашния миг.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР