Разкъсване на кадрите (screen tear) или входна латентност (input lag)?

...
Разкъсване на кадрите (screen tear) или входна латентност (input lag)?
Коментари Харесай

Още един метод за премахване разкъсването на кадрите в игрите

Разкъсване на фрагментите (screen tear) или входна инертност (input lag)? Да използваме ли vsync? Много от дълго време в света на игрите за, това бе въпрос „или-или“ – или едното или другото. Може да се реализира изображение без разкъсвания на фрагментите или да се обезпечи ниска входна инертност, само че е невероятно да се получи и едното, и другото. Или въпреки всичко може?

Отговорът на този въпрос не е еднопосочен. Ако към този момент си имате актуален игрови екран с поддръжката на променлива кадрова периодичност посредством технологиите, тази публикация няма да ви е нужна. Но в случай че имате елементарен екран, при който кадровата периодичност е константа или пък обичате да играете игри и да извеждате тяхното изображение на тв приемника, то тази публикация ще ви помогне да намалите както разкъсването на фрагментите, по този начин и входната инертност.

Чрез ограничение на честотата на фрагментите с милисекунда акуратност в RTSS (Rivatuner Statistics Server)  е допустимо да се обезпечи отвесна синхронизация с ниска инертност. Какво в действителност ще получим от това? Ще получим кристално ясни изображения без скъсване на фрагментите и входна инертност с към 50 милисекунди по-малко спрямо елементарната vsync.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР