Разходите за рекламата през текущата година ще отчетат спад до

...
Разходите за рекламата през текущата година ще отчетат спад до
Коментари Харесай

Политиката и спорта ще стимулират рекламата

Разходите за рекламата през настоящата година ще отчетат спад до 3.8%. Този % обаче ще се компенсира още през 2018-а, когато се чака нарастване на разноските за рекламна активност от 4.3%. Факторите, които ще окажат въздействие върху това са като зимните олимпийски и параолимпийски игри в Южна Корея, Световната купа на ФИФА в Русия и изборите за Конгреса на Съединени американски щати.

В България обаче растеж в вложенията в рекламна активност ще има още през тази година. Той ще е в границите на 2.8% предвиждат от световната информационна група Dentsu Aegis Network. Ще се следи растеж в телевизионната и интернет реклама. За идната година наклонността на растеж ще се резервира, като той ще е в границите на 3%.

„ Достигаме до повратна точка, в която рекламите вложения в цифрови медии задминават малкия екран, мобилната реклама задминава вложенията в декстоп, а платеното търсене задминава печатната реклама. Дигиталните технологии и данните към този момент би трябвало да бъдат одобрявани „ по дифолт “ от рекламодателите. Развитието на маркетинга въз основата на действителни хора, а не маркетинг, основан на аудиторията, и потреблението на данни за увеличение на адресируемостта са от значително значение, с цел да могат комерсиалните марки да се нагодят към по-суровите условия през 2017 година, като се нареждат за предстоящ напредък ", споделя Джери Булман, основен изпълнителен шеф на Dentsu Aegis Network.

В България делът на екран рекламата, като дял от общите медийни вложения, продължава да спада за сметка на мобилната реклама и през 2017 година двата канала ще са с съвсем изравнени дялове – 32% за екран, по отношение на 30,4% за мобилна реклама. За идната година прогнозата е мобилната реклама към този момент да има сериозна преднина с дял от 48% на годишна база.

Дигиталните медии ще са водещата медийна платформа в световното систематизиране на разноските за реклама през 2018-а и за първи път ще изпреварят малкия екран в международен мащаб. Делът на цифровите вложения в общите медийни разноски се чака да доближи 37,6% през 2018 година (от 34.8% през 2017 г.), по отношение на 35,9% - за малкия екран (която пада от 37.1% през 2017 г.). В числа това значи вложения на обща стойност 215.8 милиарда USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР