Разходите на страните в света за отбрана се увеличиха със

...
Разходите на страните в света за отбрана се увеличиха със
Коментари Харесай

Световните разходи за отбрана надминаха 1,9 трилиона долара

Разходите на страните в света за защита се усилиха със 180 млрд $ за последните 10 година и през 2020 година доближиха 1,93 млрд $. Това заяви английското издание Jane`s.
Най-много нарастнали разноските за армиите в европейските страни – с 5,6%. Страните от Северна Америка, в това число Съединени американски щати и Канада, запазили водачеството си по размер разноски за защита, само че през последните 10 година делът им в международните разноски намалял от 51% на 40%.
Според водещия анализатор от Jane`s Ендрю Макдоналд, в околните 2 година военните разноски в света ще бъдат съкратени поради пандемията от ковид и ще се окажат на нивото от 2013 година – 1,53 млрд $. Тази наклонност надали ще засегне Азия, чиито страни, съгласно Макдоналд, през 2021-2022 година ще усилят армейските си бюджети.
„ В идващите години растежът на отбранителните бюджети евентуално още веднъж ще се усили, което ще подтикне нашата прогноза към световен общ размер до 2,23 трилиона $ към 2030 година ” – декларирал анализаторът от Jane`s.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР