Разходите, които прави Министерството на отбраната, са съобразени с бюджета

...
Разходите, които прави Министерството на отбраната, са съобразени с бюджета
Коментари Харесай

Каракачанов против използването на армията като тема за предизборна кампания

Разходите, които прави Министерството на защитата, са съобразени с бюджета и с националния проект за постигане на 2% от Брутният вътрешен продукт. Нищо повече не харчим. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов във връзка рецензиите, че се изразходват доста средства за защита.

Според него това постигане на 2% ще се случи едвам през 2024 година

Ако някой си търси тематики за предизборна акция, да бъде по този начин добър да не се занимава с армията , а да се замисли какво е направил той и какво е пропуснал да направи, когато е управлявал страната, отсече Каракачанов.

Той бе безапелационен, че а рмията не може да бъде изоставена на произвола на ориста поради голословни приказки на политици.
 За шеста поредна година порастват разноските за защита
За шеста поредна година порастват разноските за защита

Основният акцент на срещата беше върху осъществяването на утвърдените политико-военни ограничения

Вицепремиерът уточни, че точно поради такива популистки изявления армията е била нарязана, заплатите не са били увеличавани, учения не се провеждали и подготовката е изостанала.

Тактическото обучение " Балканска стена - 2020 " е най-мащабното за последните съвсем 20 години. В него вземат участие над 2400 военнослужещи и към 700 единици техника. То има за цел в действителни условия да сътвори тези умения, които досега са придобивани в по-малки войскови формирования.

Учението ще продължи до 30 октомври. Темата на учението е " Участие на 61-а механизирана бригада в отбранителна интервенция на Сухопътния съставен елемент ". Утре министърът на защитата и началникът на защитата ще следят демонстрации на качества на участници в учението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР