Разхлабването на мерките е безотговорно.Струва ми се, че политиците имат

...
Разхлабването на мерките е безотговорно.Струва ми се, че политиците имат
Коментари Харесай

Стаден имунитет без ваксина? Немислимо

„ Разхлабването на ограниченията е безконтролно.

Струва ми се, че политиците имат огромна отговорност да мислят освен за интереса на партията си, главната задача е да мислят за богатството на хората, тъй като в края на годината, когато имаме 50 000 умряли, никой няма да зададе въпроса дали изборите са извоювани “.

Това сподели пред БНР доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн, специалист по сигурност на имунизациите. 

По думите му трябва да се ограничи скупчването на огромни групи от хора. 

„ Големият проблем е, че даже да има ограничавания, те се съблюдават малко. Трябва да има по-голям надзор. Това, което виждаме като численост, не е действително. Имаме доста по-голяма заболеваемост. В идващите две седмици ще берем плодовете на това ново разхлабване “. 

В предаването „ Нещо повече “ доктор Илиев добави, че стаден имунитет без имунизация е неосъществим. 

„ За да се оправим с казуса, би трябвало да носим маска, да съблюдаваме отдалеченост - така можем и без локдаун да водим естествен живот до имунизация. Вторият метод е имунизацията... Ситуацията с имунизациите продължава да е сложна. Продължавам да смятам имунизацията на „ АстраЗенека “ за извънредно сигурна на фона на всичко останало, което вземаме като лекарство. Вирусът е по-опасен от имунизациите “. 

Според него ситуацията с имунизацията се изостря поради „ непремерени изявления, водени от персонални его детайли на доста експерти, а в момент на зараза това е неприемливо “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР