Разгромяващ анализ за партиите и омразата им направи президентът (2002-2012)

...
Разгромяващ анализ за партиите и омразата им направи президентът (2002-2012)
Коментари Харесай

Първанов с разгромяващ анализ. Направи голямо признание

Разгромяващ разбор за партиите и омразата им направи президентът (2002-2012) Георги Първанов.

Свидетели сме на такава ненавист и експанзия в ръководството, каквато не съм виждал, а аз съм съвременник на целия преход, уточни още съобщи той в изявление за Мая Костадинова по Българска национална телевизия.
-->
" Бих се радвал, в случай че водачите на партиите най-малко си споделят добър ден, тъй като имам чувството, че даже това отсъства в тяхното другарство. Скандалите са доста тежки и това въздейства доста - евентуално и на самите депутати, само че в доста по-голяма степен на гласоподавателите. Когато те виждат всичко това, няма по какъв начин да ги накараме да отидат на избори или да имат каквото и да е отношение към политиката ", разяснява емблематичният политик.

Той направи огромно самопризнание за работата си като президент и съставянето на служебни държавни управления.

С Румен Радев имаме друг жанр - аз по този начин и не позволих да се направи служебно държавно управление, само че не мога да му се меся, разяснява Първанов.

" Във всеки случай президентът има огромна отговорност да се случват добре нещата, да се основава работещо държавно управление, тъй като четири служебни държавни управления значи четири пъти провалени мандати. Сега може би вървим и към пети. Това приказва за една слаба политическа просвета ", сподели Първанов.

Според него така наречен политически хайлайф - всички хора в институциите, без значение дали става дума за парламент, президентство или държавно управление, би трябвало да поемат отговорност за дейностите си.

Първанов постоянно е бил сериозен към на двуполюсния партиен модел, от началото на прехода, само че разяснява, че не приема и многополюсния модел от последните години, тъй като той е на правилото " всеки против всеки ".

" Затова по никакъв начин не се получават нещата. Не знам какво би трябвало да се случи, с цел да се извърнат настроенията и настройките. Може би първото изискване е да дойдат същински, положителни, сговорчиви в положителния смисъл на думата водачи, които да могат да се схванат. Дотогава - избори до дупка ", сподели той.

На въпрос изкушавал ли се е да ръководи посредством служебни кабинети, Георги Първанов разяснява, че обстановката в страната по време на неговите мандати е била релативно добра:

" Аз самият съм бил сериозен към Тройната коалиция, само че въпреки всичко да ви кажа, че да се работи с царя, с Ахмед Доган, създаваше доста положителни благоприятни условия. В последна сметка в случай че върнем лентата обратно, не сме имали по-успешно ръководство от Тройната коалиция, макар рецензиите, които аз одобрявам ", съобщи той.

Президентската република в България е непостижима. Това мнение изрази в " Говори в този момент " президентът от 2002 до 2012 година Георги Първанов.

По думите му тази концепция не е подкрепяна от самия държавен глава, а по-скоро обкръжението към него - политолози и социолози.

" Тя първо не може да стане - не мога да си показва по какъв начин Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще гласоподават за президентска република, а пък в Демократична България упорстват президентът да се избира от Народното събрание. Дори да стане, това няма да е по-работещо от настоящия модел. Беше време, когато парламентарната република в България функционираше напълно обикновено ", заключи Първанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР