Разград. С празничен водосвет и панихида за загиналите руски войни

...
Разград. С празничен водосвет и панихида за загиналите руски войни
Коментари Харесай

Разград: С водосвет и панихида започнаха събитията, посветени на освобождението на града

Разград. С празничен водосвет и панихида за починалите съветски войни и български опълченци започнаха събитията, отдадени на освобождението на града. Това оповестиха от Община Разград . Те бяха отслужени от Русенския митрополит Наум и архиерейския наместник отец Георги в храм „ Св. Николай Чудотворец “. На панихидата участваха и кметът на Община Разград доктор Валентин Василев, ръководителят на Общински съвет - Разград Надежда Радославова и зам.-кметът Галина Георгиева. В 11.00 часа се организира тържествената сесия на Общински съвет - Разград, която откри със слово ръководителят на Общински съвет Надежда Радославова, слово за 141-годишнината имаха и кметът доктор Валентин Василев, националният представител Десислава Атанасова, представители на делегации от Слобозия и Кълъраш-Румъния.
Съветниците единомислещо одобриха предложенията направени от инициативните комитети да бъдат удостоени с почетното звание проф. д.п.н. Пламен Радев, Здравко Душков и Здравко Занков.
В 12.30 часа в Общински културен център 31 кръщелници на кмета доктор Василев, родени на 28 януари и две двойки тризнаци, получиха своите дарове. Кметът пожела на децата да са все по този начин целеустремени и да следват желанията си. Той се обърна и към родителите с благопожелание да се радват по-дълго на децата си, а в случай че те се осъществят отвън Разград да знаят, че тук ги чакат постоянно родители и близки.
Десислава Атанасова пожела на рождениците да бъдат все по този начин по детски чисти, обичани, спечелили и немирници и да станат съумелите водачи на България. Всяко дете по традиция получи подарък, а в края на тържеството имаше празнична торта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР