Разград. Днес д-р Деян Димитров – Областен управител на област

...
Разград. Днес д-р Деян Димитров – Областен управител на област
Коментари Харесай

Областна администрация - Разград от днес е член на Съвместната българо-румънската земеделска комисия

Разград. Днес доктор Деян Димитров – Областен шеф на област Разград взе присъединяване в извършеното в Окръжния съвет в Гюргево, Румъния съвещание на Съвместната българо-румънска земеделска комисия, оповестиха от Областна администрация . По време на съвещанието Областна администрация Разград беше призната единомислещо за член на комисията.
Съвместната комисия съставлява неповторим модел за трансгранично съдействие, получил самопризнание от българското и румънското Министерство на земеделието.Инициативата се осъществя със съдействието на изпълнителния шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ госпожа Лили Ганчева.
Във форума от българска страна участваха регионалният шеф на област Русе господин Анатоли Станев и заместител регионалният шеф на Силистра господин Минчо Йорданов. От румънска страна съвещанието бе водено от ръководителя на Окръжния съвет в Гюргево господин Думитру Беяну и неговият заместител госпожа Елисабета Михалча. На срещата участваха и представители на български и румънски институции, имащи отношение по въпросите, свързани със земеделието, както и фермери от двете страни.
Обсъдени бяха въпроси, свързани с настоящите провокации пред развиването на селското стопанство, както и тематиката за биосигурността и беше взето решение за усилване на съдействието и обмена на информация за попречване разпространяването на заразни заболявания по животните.
След срещата членовете на комисията посетиха една от най-големите ферми за крави от породата „ Черен Ангус “ в Румъния. Стопанството се намира в община Сингурени и там се отглеждат над 220 крави по напълно природосъобразен метод. Фермата е построена с частни средства, а през предходната година е получила финансиране от Европейски съюз. Предстои да бъде пусната в употреба и извънредно съвременна касапница, отговаряща на всички ветеринарно-медицински стандарти.
Д-р Димитров показа упованията си, че участието на Областна администрация Разград в Съвместната българо-румънска земеделска комисия открива нови вероятности за трансгранично съдействие и продан на опит пред област Разград като регион със мощно развъртян поземлен бранш. Той поддържа концепцията оттук насетне съвещанията на комисията да бъдат още по-силно насочени към проблемите пред бизнеса и опциите за тяхното решение. Областният шеф съобщи подготвеност региона ни да бъде хазаин на някое от идващите съвещания на комисията и да се показват достижения и положителни практики на аграрни стопани в региона ни.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР