Разговорите с руски официални лица вече не са в интерес

...
Разговорите с руски официални лица вече не са в интерес
Коментари Харесай

Франция прекратява диалога с Русия след скандал с Шойгу

Разговорите с съветски публични лица към този момент не са в полза на Франция. Това съобщи външният министър на страната Стефан Сежурне, оповестява националният всекидневник Le Monde.

" Днес не е в наш интерес да приказваме с съветски публични лица, тъй като официалните съобщения, които излизат, и посланията, които се насочат, са неистини “, цитира изданието думите на министъра.

Той означи, че разговорът ще бъде обновен единствено след възобновяване на доверието. " И на първо място ще е належащо да се види развиването на събитията на военния фронт в Украйна, към този момент това не се е случило “, добави Сежурне.

На 3 април стана известно, че министърът на защитата на Франция Себастиен Лекорню е провел първия си телефонен диалог с съветския си сътрудник Сергей Шойгу от октомври 2022 година насам. В Париж оповестиха, че са обсъждали терористичната офанзива в Москва. Министърът също по този начин е осъдил съветската инвазия в Украйна и е уверил, че Франция ще продължи да поддържа украинците.

Междувременно Москва съобщи, че в диалога министрите са отбелязали своята " подготвеност за разговор по Украйна ". От Париж опровергаха информацията.

Президентът на Франция Еманюел Макрон на собствен ред посочи, че позвъняването е станало заради желанието на Париж да показа " потребна информация “ за терористичната офанзива в Москва.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР