Разговорите с канцлера на Германия Олаф Шолц преминаха в делова

...
Разговорите с канцлера на Германия Олаф Шолц преминаха в делова
Коментари Харесай

Шолц и Путин говориха делово 3 часа

Разговорите с канцлера на Германия Олаф Шолц минаха в делова атмосфера, съобщи по време на взаимната конференция съветският президент Владимир Путин.

Според него, Шолц е надъхан да продължи да развива взаимноизгодното и прагматично съдействие сред Германия и Русия. Руският президент акцентира, че страната му обезпечава повече от две трети от потребностите на Германия от петрол и газ, написа dnes.bg.

" Северен поток-2 " не е политически план, а има за цел да укрепи енергийната сигурност на Европа. Русия има подготвеност да продължи и след 2024 година да доставя газ в Европа през Украйна, в случай че има търсене, сподели той.

На собствен ред немският канцлер Олаф Шолц оцени, че по време на диалозите сред двамата водачи не е била пропусната нито една тематика.

Той оцени известието за евакуиране на съветските войски от границата с Украйна като " добър знак ".

По-нататъшна ескалация ще докара до съществени политически и стопански последствия и считам, че всички са наясно с това, съобщи канцлерът.

Олаф Шолц дойде през днешния ден на посещаване в Москва, с цел да организира диалози по отношение на деескалацията на обстановката към Украйна.

Разговорите сред двамата политици продължиха повече от 3 часа.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР