Разговорите с британския министър на вътрешните работи Прити Пател относно

...
Разговорите с британския министър на вътрешните работи Прити Пател относно
Коментари Харесай

С писмо Борис Джонсън призова Франция да си прибере мигрантите

Разговорите с английския министър на вътрешните работи Прити Пател по отношение на мигрантската рецесия в Ламанша бяха анулирани от френския вътрешен министър, откакто Борис Джонсън прикани Франция да си вземе назад незаконните мигранти, стигнали до Обединеното кралство, предава в. ``Гаридън``. При ескалация на политическата рецесия след, сътрудника на Пател, Жералд Дарманин, сподели, че Франция е разочарована от настояването на Англия.

Джонсън до френския президент Еманюел Макрон, в което сочи пет стъпки за да се избегне повтаряне на нещастието. В отговор, представен от организация AFP, Дарманин декларира, че писмото от Джонсън  е ``разочарование``. Позовавайки се на публикуването му в обществените медии, той добави: ``Публикуването направи обстановката още по-лоша. Затова би трябвало да анулира срещата ни в Кале в неделя``. Франция възнамерява да одобри министри от всички страни, които се намират до Ламанша, за среща по отношение на нещастието в Кале. Срещата въпреки всичко ще се състои с министрите от други европейски страни, само че Пател към този момент не измежду поканените поради писмото на Джонсън.

Премиерът на Англия приканва Макрон неотложно да стартира да приема назад всички мигранти, които стигнат до Англия след секване на Ламанша. Според него връщането на хора ``значително ще понижи – в случай че не и спре – прекосяването, спасявайки хиляди животи посредством фундаментално нарушение на бизнес модела на незаконните банди, стоящи зад трафика``, пише той. Писмото на Джонсън също по този начин излага области за по-сериозно съдействие с Франция, като предлага взаимни гранични патрули, въздушно наблюдаване и шерване на разследваща информация. ``ЕС има съглашения за реадмисия със страни, в това число Беларус и Русия. Надявам се, че сходно съглашение може бързо да бъде реализирано и с Обединеното кралство``, написа Джонсън в писмото, копирано и до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Новият спор способства за напрежението след Брекзит сред Англия и Франция. Днес френските риболовци ще провеждат обсада на фериботните пристанища на Ламанша и ще спрат навлизането на товарни кораби в тунела под Ламанша в символ на митинг против правата за лов на риба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР