Разговорите ни се състояха след словото на президента, който каза,

...
Разговорите ни се състояха след словото на президента, който каза,
Коментари Харесай

Асен Василев: От ПП предвиждаме 4 месеца живот на този парламент

„ Разговорите ни се състояха след словото на президента, който сподели, че служебният кабинет ще внесе бюджет, популярност Богу и че има значими закони, която би трябвало да се одобряват.

 

От " Продължаваме промяната " предвиждаме 4 месеца живот на този парламент. Една бюджетна процедура лишава най-малко 4 парламентарни седмици, в случай че няма разнообразни визии по бюджета. Ако желаеме да излезем от парламентарната рецесия ще бъде належащо време “, посочи той.

 

Василев увери, че на следващия ден парламентарната им група ще бъде в Народно събрание. „ Невлизането в зала е прийом, който ние не сме употребявали “.

 

Асен Василев разкри детайлности за договарянията за законодателни промени сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. „ Тонът беше не изострен и в опит да се откри някакво решение за избор на ръководител. Това, към което се обединихме, че би трябвало да има ясна законодателна стратегия и в какъв ред кои закони да бъдат признати. В идващите дни всеки ще предложи своите цели и ще се изготви график за приемането им. Това ще се случаи след излъчването на контактни групи “.

 

„ Утре продължаваме с избор на ръководител на Народно събрание. За нас не е вид Вежди Рашидов да остане непрекъснат ръководител. Ако се одобри концепцията ни за ротационен принцип, нашето предложение ще бъде за Никола Минчев. Идеята е който желае да има ръководител, да обезпечи парламентарно болшинство “, призна някогашният финансов министър.

 

„ Ние се опитваме да бъдем градивни. На предлагането за ръководител на Народно събрание от ГЕРБ ние гласувахме „ въздържал се “, тъй като чакахме ГЕРБ да са си обезпечили някакво болшинство “, сподели съпредседателят на Политическа партия.

 

Той още веднъж акцентира, че ПП-ДБ няма да поддържат поддръжка за кабинет на ГЕРБ. „ Имаме ясно решение на Националния съвет. Политическа партия ГЕРБ има опция да потърси поддръжка от други политически сили, в случай че не успее – има втори мандат. Опитваме се този парламент да свърши основна работа по съответни закони “, посочи Василев.

 

„ Нелогично е да се търси поддръжка от нас, след всички казани тежки думи по отношение на нас, по време на акцията “, сподели той, само че добави, че не са афектирани. „ Това не е невиждана обстановка “.

 

„ Ние имаме проект, само че изборите сложиха друга партия преди всичко. Ако те не опитат да осъществят мандата, има втори мандат. Днес се видя, че всяка партия гласоподава своите политики. Знаем, че има огромен разлом в страната. Има огромни групи хора, които се ненавиждат и това не стартира с Политическа партия, а с митингите. Парламентът е отражение на българското общество.

 

Миналия път не бяхме готови за обстановката на тупик. Опитваме се да създадем е законодателните цели, които ние имаме да бъдат стиковани със законодателните цели на другите партии, и те да бъдат признати. Това е проект. Тогава ще сме изпълнили и някои от целите си “, изясни Асен Василев.

 

Бившият финансов министър разяснява решението на Лена Бориславова да не бъде народен представител, а да работи за локалните избори. „ Не отписваме този парламент “.

„ Не съм разговарял през днешния ден с Бойко Борисов. Не е станал мотив “, призна Асен Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР