Разговорът за циганския въпрос е отчайващо закъснял, той трябва да

...
Разговорът за циганския въпрос е отчайващо закъснял, той трябва да
Коментари Харесай

Джамбазки призова разговорът за циганския въпрос да започне незабавно

" Разговорът за циганския въпрос е отчайващо просрочен, той би трябвало да стартира неотложно. " Това съобщи пред БНР евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

По думите му има безвластие във връзка с битовата, етническата и циганската престъпност, както и отвращение на властта да си прави работата.

" Никой не желае да се занимава с тях. Ако не стане публично напрежение, каквото става поради безобразно държание, тогава се размърдват и стартират да си правят работата ", посочи Джамбазки.

Според него другата страна на монетата са " момчетата с бухалките ".

" Те не показват публичното мнение, дори съгласно мен пречат. Всички, които са отговорни за неуспеха на циганската интеграция, в този момент ще сочат тези и ще споделят - те и другите са такива ", означи евродепутатът.

Джамбазки съобщи, че откакто се прибере от Брюксел има желание да отиде в Габрово и да приказва с хората.

" Появата на който и да било в Габрово не би трябвало да бъде нито втълпяване на напрежение, нито търсене на политически дял ", посочи той.

Според него би трябвало да се потърси прокуратурата поради това, че лицата бяха освободени без обвинявания и прибрани още веднъж, чак откакто беше публикувано видеото.

" Такива неща ще се случват в България оттук насетне, тъй като 30 години оставихме едни наши съграждани да вършат каквото си желаят ", предизвести още Ангел Джамбазки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР