Разговор за председател на СОС трябва да се състои сега.

...
Разговор за председател на СОС трябва да се състои сега.
Коментари Харесай

Нова сглобка в СОС? Програмен документ между БСП и ПП-ДБ-СС се изготвя в общината

" Разговор за ръководител на СОС би трябвало да се състои в този момент. Но не по тематики като преместването на Паметника на руската войска, а по съществени тематики и политики, които касаят жителите. Не е въпросът да се избере избран човек, въпросът е за цялостна политика ".

Това сподели пред Нова тв общинският консултант от Българска социалистическа партия в СОС Ваня Григорова.

" Няма вид да отидем на нови избори за общински съветници, другояче това би бил най-хубавият вид. На първо място, обединенията, които получиха най-вече места в СОС и кметското място, би трябвало да схванат, че гласоподавателите не им дадоха право еднолично да наложат монопол над властта в общината и в национално равнище. Трябва да станат по-диалогични. Вече имахме диалог, който бе надалеч по-конструктивен. Няма да ги подкрепим за техен представител като ръководител на СОС ", безапелационна бе Григорова.

" Беше ни изпратен един документ, в който са изредени техните визии по политики. В рамките на днешния ден ние ще допълним, поправяме, и упованията ни са, че на следващия ден ще се забележим, с цел да обсъдим обединявания документ и това до каква степен ще застанем зад тези ограничения, които са заложени вътре. Освен ограниченията, в документа би трябвало да са записани и графика за вкарването на отчетите в СОС, както и период за осъществяването им ", добави Григорова.

" Няма да вършим коалиция, не е и сглобка, тъй като сделките ни нямат постоянни основи. Първо ще се разберем за програмата, след това ще приказваме за личността на ръководителя на СОС. Не би трябвало да разрешаваме да се истеризират несъществени проблеми. Може да се обединим единствено въз основата на лявото ", сподели още Григорова.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР