Разговор за председател на СОС, без мнозинство по политики, е

...
Разговор за председател на СОС, без мнозинство по политики, е
Коментари Харесай

Разговор за председател на СОС, без мнозинство по политики, е безполезен: Иван Таков

Разговор за ръководител на СОС, без болшинство по политики, е ненужен. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите Иван Таков след диалозите за търсене на решениe за превъзмогване на рецесията в СОС. На срещата, на която участваха кметът Васил Терзиев, представители на ПП-ДБ-СС, на " Синя София " и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация, от групата на " Българска социалистическа партия за България " участваха още заместник-председателите й Ваня Григорова и Диана Тонова и секретарят Иван Пешев.

Иван Таков призна, че недоверието сред присъстващите на тази среща към този момент е доста огромно, поради случилото се с Паметника на Съветската войска три дни след положителното начало на предходния опит за намиране на консенсус.

" Включихме се в диалога през днешния ден, с цел да обсъдим по какъв начин може дружно да сме потребни на софиянци и да работим по значимите тематики за тях. Защото ние не бездействаме сред съвещанията на СОС. Правим срещи, пишем отчети, питания, писма до кмета, само че нямаме нито един отговор, за жалост, разяснява Иван Таков. - Изборът на ръководител на СОС, без значение кой би бил той, няма да реши казуса. Ако няма консенсус по политики и оттова поддръжка за бюджета на Столичната община за 2024 година единствено ще прекосяваме от една рецесия в друга. Днес чухме, че методът при образуването на бюджета ще е друг, следва да забележим дали ще е по този начин ".

Иван Таков добави, че на днешната среща още веднъж е проличало очевидното неумение за търсене на политически консенсус за решение на казуса с избор на ръководител на СОС от страна на представителите на най-голямата политическа група в общинския съвет.

" За страдание, след днешния диалог нямаме прогрес, сподели той. - За нас изобщо не стои на дневен ред решението " ротационен ръководител " на СОС. А предлагането, което получихме от ПП-ДБ-СС, е невероятно за реализация, защото имаме прекомерно огромни идеологически разлики със " Синя София ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия - София. - Посъветвахме сътрудниците да се опитат да намерят разговор и с останалите политически групи в СОС, които не вземат участие в диалозите ".

Иван Таков призна, че нови избори за Столичен общински съвет са вероятен вид за излаз, в случай че не бъде открито друго решение. " Но това никога няма да е добре за София, разяснява той. - Градът е в спешен режим сега и вместо да вършим съвещания на СОС по 5 минути, можехме да обсъдим проблемите, можеше да изслушаме управленията на комуналните сдружения, както предложихме в писмо до кмета Терзиев преди повече от месец. Можеше кметът да ни показа финансово-икономически разбор на Столична община след дългогодишното ръководство на ГЕРБ, какъвто също поискахме от него преди повече от месец ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София добави, че по време на днешните диалози е получил увещание за образуване на среща на общинските съветници от всички политически групи с управленията на комуналните сдружения, с цел да бъдат изслушани те за проблемите и готовността им да се оправят с провокациите до края на зимата.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР