Разговарях с Бойко Борисов и настоях за актуализация на бюджета

...
Разговарях с Бойко Борисов и настоях за актуализация на бюджета
Коментари Харесай

Нинова изригна: ГЕРБ направиха голяма грешка! Току-що звъннах на Борисов и му казах, че спешно трябва…

Разговарях с Бойко Борисов и настоях за актуализация на бюджета на НЗОК за 2018 година, защото ГЕРБ направиха огромна неточност по отношение на онкоболните. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция след съвещание на Изпълнителното бюро на партията, съобщи организация „ Фокус “.

„ Току-що разговарях с премиера Борисов. Упълномощена съм да го направя от онкоболни и организацията на болните от рак, протестиращите, уредниците на митинга в Народното събрание, които се обърнаха към нас. Упълномощена съм да ви срещна с тяхното отворено писмо, защото те са с усещане, че никой не ги чува “, сподели тя и прочете, че протестиращите считат за недопустимо да бъде заобиколена една възбрана със основаване на комисия към Министерство на здравеопазването, както и изказванието, че държавното управление има тяхното единодушие.

„ Разговарях с господин Борисов като му споделих, че единственият законен метод да излезем от тази обстановка е да създадем незабавно актуализация на бюджета на НЗОК за 2018 година Да, ще бъде казус, току–що е оповестен. Това е единственият метод онкоболните от 1 януари да не останат необгрижени “, разяснява Нинова.

Според водача на Българска социалистическа партия това би трябвало да се случи до края на годината. „ Декларирам от ПГ на Българска социалистическа партия, че сме подготвени на изключителни съвещания, на нощни съвещания, само че да създадем актуализация на бюджета. Става въпрос за един текст. Да отпадне параграф 6-ти от бюджета. Тъй като държавното управление твърди, че има пари, явно не е проблем на числата в бюджета “, съобщи Нинова.

Тя разясни, че от Българска социалистическа партия са подготвени и до 17.00 часа през днешния ден ще внесат предлагането си в Народното събрание за отпадане на параграф 6-ти. „ Държавният бюджет е обвързване само и единствено на Министерски съвет. Със Здравната каса не е по този начин.

През 2010 година Евгени Желев е внесъл такова предложение и то е гледано. През 2012 година Ваньо Шарков е внесъл такова предложение и то е гледано. Затова се обърнах към господин Борисов, дано не работят напук. Очевидно това, което направиха е огромна неточност. Очевидно комисията няма да реши казуса, а ще го задълбочи “, съобщи Корнелия Нинова. Тя разясни, че Бойко Борисов е заречен да намерения, а Цветан Цветанов й е заречен да събере парламентарната група на ГЕРБ.

„ Останах с усещане, че са склонни да прегледат нашето предложение “, съобщи тя. Нинова акцентира, че в случай че държавното управление не одобри предлагането на Българска социалистическа партия – партията ще внесе тъжба в Конституционния съд.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР