Раздялата на Лионел Меси с Барселона може да струва 137

...
Раздялата на Лионел Меси с Барселона може да струва 137
Коментари Харесай

Раздялата с Меси ще струва скъпо на Барселона

Раздялата на Лионел Меси с Барселона може да коства 137 милиона на клуба, пресметна консултантската компания Brand Finance. Според нейните сметки това са 11% от цената на клуба – 1 милиард и 266 милиона евро.

Очакванията са комерсиалните приходи на клуба да спаднат със 77 милиона евро, а спадът в продажбите на фланелки и други фенски продукти с лика и името на аржентинеца ще е с 43 милиона евро. Каталунците ще изгубят и 17 милиона евро от приходите си за резултатите на терена.

Според отчета на компанията Барселона е втората най-ценна марка във футбола, като е изпреварена единствено от Реал (Мадрид), който коства 1 милиард и 276 милиона евро.

" Присъствието на Меси в Барселона безспорно разреши на клуба да притегли доста почитатели, по-добри играчи, мениджъри, бизнес покупко-продажби, а също по този начин и да завоюва доста титли. Напускането му може да коства доста на клуба и да аргументи мъчителен спад в цената на марката Барселона “, изясни основният изпълнителен шеф на компанията Тереса де Лемус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР