Разделянето на Западните Балкани и , която бива игнорирана като

...
Разделянето на Западните Балкани и , която бива игнорирана като
Коментари Харесай

Чавушоглу: Разделянето на Западните Балкани и Турция като кандидати за Евросъюза не е правилно

" Разделянето на Западните Балкани и, която бива пренебрегната като страна претендент за участие в Европейски Съюз, не е вярно ". Това съобщи външният министър Мевлют Чавушоглу, представен от БГНЕС.
" Тенденции като популизъм, расизъм и ислямофобия, които се надигат в Европа, подкопаха полезностите, показани от самия Евросъюза “, сподели той във встъпителната си тирада на неофициалната среща на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа. Чавушоглу, който председателстваше срещата, съобщи, че Евросъюзът е бил основател на смяната и развиването на доста районни страни в процеса на интеграция, изключително през 90-те и началото на 2000 година.
 Чавушоглу: Турция и Гърция се договориха за договаряния Чавушоглу: Турция и Гърция се договориха за договаряния
Турция и Гърция са се договорили за ограничения за създаване на доверие и двустранни договаряния, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Ч...
Той акцентира, че Турция като страна, която се е интегрирала с Европейски Съюз в доста области, желае блокът да бъде сполучлив в сходство с главните си идеали. Турция желае Европейски Съюз също да бъде „ единен “, а не „ дискриминационен “, заяви Анадолската организация. 
Приветствайки решението на Европейски Съюз да стартира „ закъснели “ договаряния за присъединение с Албания и Северна Македония, Чавушоглу съобщи, че Анкара не намира разделянето на„ Западните Балкани и Турция за „ вярно, защото пренебрегва статута на Турция като претендент за участие в Европейски Съюз. “
Пълноправното участие в Европейски Съюз е стратегически приоритет на Турция, по тази причина министърът прикани Европейски Съюз да бъде " визионер и да се придържа към своите правила и обещания ". Чавушоглу сподели, че в продължение на към 25 години Турция е подхванала обилни стъпки за възстановяване на районното съдействие и взаимност посредством ПСЮИЕ и имам за цел да го укрепи по време на третото си председателство.
Сред целите са общите провокации като приключването на мозъци, вътрешнорегионалната съгласуваност, миграцията и търговията - общи проблеми, които се нуждаят от общи решения. Турската страна предлага също да бъдат създадени повече планове, сходни на „ зелените коридори ” - интернационална бърза транспортна линия за съществени артикули, с цел да се предотвратят разстройства в районната транспортна и комерсиална мрежа. Според Чавушоглу, разширението на свързаността и укрепването на веригите за доставка, а не построяването на стени по границите, ще реши проблемите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР