Разделното хранене е един от най-популярните и тачени методи за

...
Разделното хранене е един от най-популярните и тачени методи за
Коментари Харесай

Аргументи против разделното хранене

Разделното хранене е един от най-популярните и тачени способи за намаляване. Този хранителен режим има извънредно доста привържаници, само че и не малко съперници.

От десетилетия насам на разделното хранене не се гледа като на диета, а по-скоро като метод на живот и общи хранителни привички. Безспорни са предимставата на разделното хранене за стомашно-чревните проблеми и сърдечно съдовите болести.

За родител на разделното хранене се счита доктор Хей. Систематизираният от него в взаимосвързани таблици модел на меню разрешава да се понижи натоварването на организма посредством съчетаване на обособени артикули, които са съвместими.

Разграничаването на продуктите е строго, само че по тази причина пък разрешава огромен избор и опция за разнородни комбинации. Все отново разделното хранене има върли съперници.

 Пържола

Специалистите диетолози, които отхвърлят изгодите от разделното хранене са мнозина. Повечето от тях поставят етикет „ изкуствена ” на тази хранителна система, тъй като тя нарушава естественото и обикновено храносмилане.

Противниците на доктор Хей се базират на човешката история и по-специално на физеологичното развиване на хората. То, както и развиването на кулинарията сочат, че човек е пригоден да се храни с разнородни и смесени храни.

Придържайки се към хранене по разделната система има риск организмът ни да се отучи да се оправя с нормалното храносмилане на смесени храни и ще привикне да се оправя единствено с разделните комбинации, което съгласно доста диетолози е повече от нездравословно.

Факт е, че в природата няма артикули, които се състоят само единствено от белтъчини, мазнини и въглехидрати. Повечето неща, с които се храним, са богати на разнообразни хранителни субстанции.

Още един минус на разделното хранене съгласно неговите гневни съперници е, че то не разрешава да се усети удоволствието от самото хранене, което е значителен фактор. Системата на Хей съгласно мнозина опонира на традициите в храненето и води до непрестанно чувство за апетит.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР