Разделението сред политическата класа в Гърция придобива все по-сериозни измерения.

...
Разделението сред политическата класа в Гърция придобива все по-сериозни измерения.
Коментари Харесай

Напрежение в Гърция: Каменос обвини Ципрас във връзки със Сорос

Разделението измежду политическата класа в Гърция придобива все по-сериозни измерения.
Под заглавие " Война в държавното управление за... парите на Сорос " гръцкото издание " Елефтерос типос " проучва думите на някогашния министър на външните работи Никос Кодзиас, във връзка изказванията на военния министър Каменос.
Преди Кодзиас да напусне ръководството, Каменос съобщи,че " Сорос финансира държавното управление да купува чужденци ".
Същевременно вестникът се базира на публикация в издание, близо до Каменос и Независими гърци, съгласно която Кодзиас самичък е виновен за приключването на информация за секретните фондове на министерството си, която на идващия ден самият той разяснява яростно.
Друго издание " Филелефтерос " проучва, че с държанието си Кодзиас подлага Ципрас на " мъчението на капката ". Публикацията подчертава върху предизвестието на Кодзиас, че може да продължи разкритията за " нехармоничната връзка " сред СИРИЗА и Независими гърци в ръководещата коалиция.
Вестник Та неа " пък обръща внимание на различен основен проблем, който породи напрежение с Турция. Това са думите на Кодзиаiс, че Гърция ще предприеме уголемение на териториалните си води до 12 морски благи в западната част на крайбрежието си.
Оттеглящият се Кодзиас направи това изказване, навръх церемонията по предаването на длъжността.
Според вестника, Ципрас даже не е схванал в действителност какво афишира Кодзиас и до момента в който си е мислел, че потушава един пожар, в действителност пожарът се е разраствал.
" Та неа ", както и множеството гръцки издания, разгласява и мненията на турския " Хюриет ", че решението на Ципрас разширението на териториалните води в Йонийско море да бъде осъществено посредством закон, а не посредством президентски декрет, значи опит на новия външен министър да даде заден ход по тематиката, отворена от Кодзиас.
Изданието дефинира тази маневра като " Безредно оттегляне на Атина за дванайсетте благи ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР