Раздаването на пари за Великден не е предизборно. С въвеждането

...
Раздаването на пари за Великден не е предизборно. С въвеждането
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Раздаването на пари за Великден не е предизборно

„ Раздаването на пари за Великден не е предизборно. С въвеждането на великденски надбавки се възвръща традицията “. Това сподели някогашният обществен министър Хасан Адемов.

„ Трябва да се подкрепят пенсионерите в условия на рецесия, да няма повсеместен метод да се подкрепят всички. Диференцираният метод е доста значим “,каза той.

По думите му в случай че се вземе решение да бъдат върнати великденските надбавки, това значи да се покаже специфичното отношение към уязвимите български жители.

„ Винаги има опция да се намерят тези 40 милиона лв., за които се приказва, с цел да се изплати тази спомагателна добавка. Тя е символен акт за поддръжка на най-уязвимите групи в обществото “, добави Адемов.

Отпускат Великденски добавки за 534 000 пенсионери, напомня SafeNews. Това са най-нуждаещите се – пенсионерите под прага на беднотия. Те ще получат еднократна помощ от 75 лв. за Великденските празници.

Новината заяви пресцентъра на Движение за права и свободи в формалната си Facebook страница. Там се споделя, че Движение за права и свободи и ГЕРБ–СДС са внесли промени в Закона за бюджета на ДОО, които плануват великденски добавки за пенсионерите под прага на бедността.

Националният застрахователен институт преизчисли служебно пенсиите на към 350 000 пенсионери, придобили застрахователен стаж след пенсионирането си или след последното преизчисление на пенсиите. Те ще бъдат по сметките на хората още този месец.

Преизчисляването ще обхване работещите пенсионери, получаващи трудови пенсии.
Те би трябвало да имат добит застрахователен стаж през миналата 2023 година И да не са подали заявление за преизчисляване до датата на актуалното служебно преизчисляване.

Мярката стартира като изключителна по време на коронавирусната пандемия през март 2020 година, а година по-късно стана непрекъснато настояща. През предходната година служебно бяха преизчислени пенсиите на близо 336 000 работещи пенсионери.

Източник: bTV

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР