Разчистването на срутените сгради в Адана продължава, а екипите търсят

...
Разчистването на срутените сгради в Адана продължава, а екипите търсят
Коментари Харесай

Адана: Хората нощуват в автомобилите си заради напуканите сгради

Разчистването на срутените здания в Адана продължава, а екипите търсят оживели след двете силни земетресения в Турция, предава БТВ.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 149
Хората се топлят към огън на улицата и избират да пренощуват в колите си, така стените на постройките са напукани и има заплаха да паднат. Около разрушените здания се раздава храна на избавителните екипи, които работят непрекъснато по разчистването и издирването.

Много от хората не могат да схванат дали околните им са оживели, защото не им се дава информация. Хора с разрушени или развалени домове търсят и краткотраен заслон.

„ Предоставяме храна, чай на засегнатите от земетресенията. Могат да нощуват тук “, изясни пред специфичните пратеници на bTV Ибрахим Илмаз от Дружеството на българските изселници в Адана.

„ Най-много хората се нуждаят от сигурни места за настаняване. Не могат да влязат в къщите си. Продължават вторичните земетресение “, добави той.

Второ денонощие Борджу чака да види братовчед си, който е живял на последния етаж в 14-етажна постройка.

Казва, че от първото денонощие е пред постройката. Обикаля и моргите, с цел да ревизира там ли е тялото на нейния непосредствен. Той е бил преподавател по физическо образование.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР