Разчетите на украинската противовъздушна отбрана свалиха 15 от 18 ракети,

...
Разчетите на украинската противовъздушна отбрана свалиха 15 от 18 ракети,
Коментари Харесай

Среднощен руски обстрел: Украйна свали 15 от 18 ракети на агресора

Разчетите на украинската противовъздушна защита смъкнаха 15 от 18 ракети, изстреляни от съветските сили в ранните часове на днешния ден по Украйна, заяви армията на Киев, откакто цялата страна в продължение на повече от три часа беше огласена от писък на сирени за въздушна паника, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Към 02:30 ч. съветските нашественици нападнаха Украйна със самолети на стратегическата авиация ", се споделя в обява в Телеграм канала на главнокомандващия украинските въоръжени сили ген. Валерий Залужни.

Допълва се, че 15 от изстреляните 18 ракети са били унищожени.

Общинските управляващи в Киев оповестиха също в Телеграм, че всички ракети, изстреляни по столицата, са свалени.

" По първични данни няма жертви и потърпевши измежду гражданското население, както и опустошения по жилищни здания или инфраструктурата ", уточни столичната администрация.

Противовъздушната защита се е задействала против съветски ракети и в Киевска област, която в административно отношение е обособена област от самия град Киев, обявиха управляващите.

Украински медии оповестиха за гърмежи и в Днепропетровска и Сумска област.

През последните няколко дни Русия ожесточи ракетните си набези против Украйна. Информацията за следващите гърмежи не може да бъде тествана посредством самостоятелен източник.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР