Разчетите на Продължаваме промяната за Бюджет 2023 показват, че е

...
Разчетите на Продължаваме промяната за Бюджет 2023 показват, че е
Коментари Харесай

Бюджет 2023 според Асен Василев: 11 млрд лева повече приходи, 2.1% дефицит

Разчетите на " Продължаваме промяната " за Бюджет 2023 демонстрират, че е допустимо да се резервира финансовата непоклатимост на страната и да се обезпечи обществен пакет за хората. Асен Василев уточни, че се залагат 8,8 млрд лева спомагателните разноски и 11 млрд лева спомагателни доходи в бюджета. Прогнозният недостиг е от 2,1% от Брутният вътрешен продукт, сподели той, представен от " Днес ".

" Това е остойностяването на ограниченията като база, на която да стъпим. Пред нас не стои рискова бюджетна дисциплинираност или обществен пакет, а по-скоро следва да помислим какво още можем да включим, с цел да реализираме 3% недостиг ", изясни Василев.

От " Продължаваме промяната " оферират растеж на пенсиите на два пъти през идната година - 10% от началото на годината и 10% от юли. Това са 2,5 милиарда лв., уточни Василев.

Отделно партията предлага нарастване на заплатите на медиците, както и 2 милиарда лв. повече разноски за личен състав - за учителите, за Министерство на вътрешните работи. Увеличението на минималната заплата да е със 150 лв., желае още партията.

В плановете са заложени и 300 милиона лв. средства за гарантиране на природния газ. " Това е при положение, че през зимата цената скочи доста, тази сума най-вероятно е подценена ", изясни Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР