Разбрахме се, че работните срещи продължават. Другия вторник отново ще

...
Разбрахме се, че работните срещи продължават. Другия вторник отново ще
Коментари Харесай

Премиер и хора с увреждания: Има напредък. Направихме стъпка към реформата. Срещите продължават

Разбрахме се, че работните срещи не престават. Другия вторник още веднъж ще се срещнем. Има прогрес по много тематики, които обсъждахме.

Това споделиха на брифинг в Министерски съвет представители на организациите на хората с увреждания и родители на деца с увреждания, откакто организираха повече от 5-часова среща с премиера Бойко Борисов. "Важна тематика, която обсъдихме, са помощните средства. Друга значимо е, че министърът на опазването на здравето ни увери, че работна група към този момент изготвя стандарт за помощните средства. Направихме дребна стъпка към огромната промяна, която желаеме. Мисля, че и министър председателят разбра, че би трябвало да има промяна. Следващия вторник продължаваме и ще можем да кажем повече детайлности. Палатковите лагери остават, до момента в който не се реализиран съответни реузлтати. Искаме да благодарим на премиера и държавното управление ", прибавиха те.

"Искам да благодаря на участниците в срещата ", съобщи от своя страна Борисов. "И двете страни имаме радикално разнообразни отзиви по някои тематики. Считам, че е значителен прогрес да сме всички на една маса и да дебатираме. Има доста организации, доста организиции, доста министерства, доста неправителствени организации, доста пари и на финала има митинг. Мога да подсигурявам, че в новия бюджет ще отпуснем в допълнение 150 млн. лв.. И тези средства им се виждат прекомерно малко. Продължаваме да работим и да считаме. Да забележим какво още можем да създадем ", сподели още министър-председателят.

"Над 700 000 индивида с увреждания би трябвало да получат помощ. Близо 88 000 са хора, които се нуждаят от непозната помощ. Това е голяма група хора на фона 7 млн. население. Точно за това би трябвало да си създадем сметка. Аз се наслушах на милиарди за самолети, за пенсии. Всяка една група, всяко едно съсловие би трябвало да получи своите средства. Ще създадем преценка. Дали всички тези над 700 000 души се нуждаят в действителност от помощ? Ще забележим от кое място изтичат средства. Очаквам да намерим най-прагматични вид. Поел съм ангажимент родителите на деца с увреждания да вземат участие във всички работни групи, които изготвят измененията. Освен това съм ги помолил да ми сигнализарат за всички нередности свързани с инвалидни колички, помощи и тн. Искаме да бъдем дейни участници в целия развой. Благодаря ви още един път ", приключи министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР