Разбраха се!“ се на Велики четвъртък през изминалата Страстната седмица.

...
Разбраха се!“ се на Велики четвъртък през изминалата Страстната седмица.
Коментари Харесай

Седмицата: Чукнаха ли си яйцата или пак ще ни изпържат

„ Разбраха се! “ се на Велики четвъртък през миналата Страстната седмица. В деня, в който традицията повелява да се боядисват яйцата. После полегнаха да си починат по Великден, че „ велика “ работа сътвориха – чукнаха си яйцата ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ! След като седнаха да си приказват, сякаш без да се замерят със запъртъци, а да вършат нещо като общ постоянен омлет, с властова продължителност най-малко няколко месеца, в случай че не до есента, както се за(на)каниха. Сега, през тая новата Светлата седмица, на Светла сряда се чака да стартира и „ възкресението “ – сиреч, ще се излюпи ли нещо от това им блъскане на яйцата.

Проблемът обаче е какъв брой им е срокът на валидност на тия яйца и по-скоро не дали, а по кое време отново ще се разсмърдят. Както и дали вместо омлет, няма отново да ни сервират да ги дъвчем без да стават за преглъщане едни елементарни бъркани до бълвоч яйца от безредие с червени линии и на кръст, и диагонално, а най-много в кръг – всеки в своята си кръгова дълбокопартийна защита. Или пък още веднъж ще изцъклят гласоподавателя с яйца на очи, като го пратят да (им) гласоподава още през юли парламентарно, а след това и наесен още веднъж дружно с локалния избор.

Много „ ха нека, но едва ли “ отново се овъртолиха – тоя чудноват израз, дето единствено в една дума събира купища неприятности от всякакво естество, застигнали някого – в тази ситуация и „ избраниците “, и гласоподавателите им.

Та ето какво е ситуацията към този момент с яйцата. „ Разбирателство за взаимна работа най-малко до септември реализираха ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още в първия ден на консултациите си! “. ЗАСЕГА „ разбирателството “ е за обща законодателна стратегия на Народното събрание за първата сесия до края на лятото. Като по този начин щели да се избутат следващите предварителни избори най-малко до локалните в края на октомври, вместо да ни ги набутат още през юли. И о какво още по-велико блъскане: даже по-вероятно било първите две „ велики “ сили в Народното събрание да се договорят и за есенната сесия, тъй че „ да не се изпада в обстановката “ в края на октомври да се организират „ три комплицирани вота едновременно - за депутати, за кметове и за общински съветници “.

Така, де – всяко от двете челни магарета, както и останалите кози в Народното събрание на собствен крайник на мира да си се овъртолва в локалните избори. Пък след това и камиларите, и най-много камилите отново да бъдат подгонени към урните за зимно или доста ранно пролетно изключително гласоподаване за парламент. Че тоя сегашният към този момент по този начин ще се е усмърдял – изключително от мятането всеки на личната си тор по останалите по време на локалния избор, че ще е цялостна кочина. И авгиевите обори за следващ път ще бъдат завещани на гласоподавателя да ги рине, но с едничката цел още веднъж да я нахвърля същата тая боклук и в идващия парламент. А политпартийността само да се самоизмерва кой даже и като финален е прескочил в обора. Накратко казано да си мерят ла*ната.

Това е – по-светъл вид даже и през Светлата седмица не се обрисува, когато „ великите “ – първата и втората политическа мощ, авансово си е заложила „ възкресението “ единствено за 6 месеца напред – нааай-много за година. Ама и това не е несъмнено, че не се знае по кое време ще си начукат до празни черупки един на различен запъртъците в сякаш общата кошница за яйца, дето в този момент сякаш я плетат.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР