Разбитото сърце определено не е най-положителната емоция на света и

...
Разбитото сърце определено не е най-положителната емоция на света и
Коментари Харесай

5 важни причини да не се втурвате във връзки

Разбитото сърце несъмнено не е най-положителната страст на света и от време на време имате възприятието, че новата обич ще излекува цялата болежка незабавно и вечно. Но в действителност ли е по този начин? Ето няколко в действителност значими аргументи, заради които не би трябвало да бързате с връзките.

5. Самота

Преди да започнете да се срещате (или даже просто да търсите) нов човек, постоянно би трябвало да си задавате доста значим въпрос: “За какво? ” И в случай че отговорът е нещо като „ О, усещам се толкоз уединен “, в действителност би трябвало да преразгледате метода си. Научете се да се наслаждавате на времето, прекарано единствено със себе си. Напълно добре е да се чувстваш благополучен, когато си самичък. Нямате потребност от различен човек, с цел да се чувствате щастливи. Присъединете се към клуб (йога, занаяти, настолни игри и т.н.), започнете да изучавате нов език или намерете доброволческа или благотворителна организация, с цел да се чувствате щастливи и удовлетворени. Обградете се с забавни хора и тогава изборът ви няма да се основава на страха да се чувствате самотни.

4. Не приемате и обичате себе си задоволително

Още един неприятен отговор на въпроса “За какво? ” е „ Искам някой да ме обича “. Грешка! Никой в никакъв случай не може да те обича повече, в сравнение с ти себе си. Не става въпрос да бъдете егоисти или да имате голямо самочувствие. Става въпрос да се приемете и да се обичате тъкмо такива, каквито сте, с всичките си дефекти и недостатъци. Става въпрос да се научите да не се сравнявате с другите и да не се пробвате да се впишете в нечий облик за вас. Вие сте съвършени такива, какъвито сте. И в случай че оставите това предписание да ви води през живота, ще срещнете точния човек тъкмо когато сте подготвени за него.

3. Дискомфорт

Може да звучи извънредно, само че когато се замислите, това е, което вършим. Чувстваме се удобно да се размотаваме към нечие място или да плачем на рамото на този сладостен вид. Тогава започваме да мислим, че евентуално ТОЙ е индивидът, само че не е по този начин. Можете да прекарате известно време в смяна на дома си или да се срещнете с другари, които могат да ви накарат да се почувствате по-добре, само че не го превръщайте в причина да бързате в нови връзки.

2. Стари привързаности

“Време е да продължиш напред. ” Колко постоянно чуваме това в някаква известна драма? Обикновено оттова стартират всички проблеми, тъй като да продължиш напред не значи да започнеш да излизаш с някого, единствено с цел да забравиш за предходните си връзки. Това значи да започнете да вършиме нещо с живота си, което ви кара да се чувствате щастливи и уверени (вижте по-горе).

1. Социален напън

Чувствате се изцяло щастливи, когато сте сами и знаете тъкмо какво ще вършиме с живота си. Но обществото те кара да се чувстваш неудобно. Имате възприятието, че пропускате нещо, когато най-хубавите ви другари се женят или вашите обичани герои от телевизионни излъчвания имат деца. Романтите приключват с „ и заживели щастливо до края на живота си “, а вие даже нямате среща. Искате да изпитате всичко това и по този начин се втурвате в нова връзка с нов вид. Просто го поставете на пауза за известно време. Важен е вашият живот, а не телевизионното предаване.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР