Разбитата организирана престъпна група за изработване и разпространение на неистински

...
Разбитата организирана престъпна група за изработване и разпространение на неистински
Коментари Харесай

Разбитата ОПГ за фалшиви документи и пари направи Силвестър Сталоун българин

Разбитата проведена незаконна група за разработване и разпространяване на неистинен банкноти и документи за идентичност вписа мегазвездата Силвестър Сталоун като българин.

На тази "находка " са се натъкнали органите на реда при претърсвания и изземвания.

На открит паспорт Сталоун е с българско жителство, а документът е публикуван от Министерство на вътрешните работи София. Паспортът е представян на клиенти като заготовка за високо качество на направата.



Ето и формалното известие от прокуратурата:

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност четири лица за присъединяване в проведена незаконна група за направа и разпространяване на неистинен парични знаци и български персонални документи в страната. Други двама са упрекнати за осъществени от тях вторични закононарушения.

Обвинените са арестувани на 28 януари 2020 година при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура, извършена на територията на областите Бургас, Пловдив, Пазарджик, София и Шумен, с присъединяване на сътрудници на „ Сикрет сървис “ – Съединени американски щати, и съдействието на Европол.



В хода на дейностите по следствието са претърсени 30 адреса. В под земята гараж на постройка в курортния комплекс „ Слънчев бряг “ е открита незаконна печатница в миг на произвеждане на неистинен банкноти. В помещението са открити огромно количество подготвени подправени купюри долари и евро, заготовки, холограмни стикери, принери и други

При претърсвания в жилището на един от арестуваните в Пловдив, са открити и конфискувани 2 958 неистинен банкноти с номиинал 100 евро и 6815 банкноти от по 50 $ с високо качество, подправени български персонални карти и празни и талони за правоуправление. Иззет е български чуждестранен паспорт със фотография и имена на прочут американски артист, който е била представян на клиенти като заготовка за високо качество на направата. Неистинските персонални документи са били подготвяни в две открити работилници в селища в Шуменско и Пловдивско.

През 2018 година в същата постройка в „ Слънчев бряг “ бе открита незаконна печатница за неистинен банкноти. Задържани и предадени на съд бяха четири лица. Част от тях са измежду арестуваните на 28 януари за присъединяване в същата незаконна активност.

В хода на следствието е допустимо да бъдат привлечени към наказателна отговорност и други лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР