Разбирам, че българското правителство има затруднения да ни даде ясен

...
Разбирам, че българското правителство има затруднения да ни даде ясен
Коментари Харесай

Кулеба в НС: Докато умувате за в оенна помощ, в Украйна умират хора

Разбирам, че българското държавно управление има усложнения да ни даде явен отговор за това каква помощ може да ни окаже, само че всеки ден, в който ни се отхвърля военна помощ, от ден на ден украински жители и военни умират. Затова приканвам политиците да помислят за това. Има хора на терен, които умират до момента в който траят полемиките за това и се търсят причини против обезпечаването на сходна помощ.

Тези, които желаят да оказват помощ на Украйна, постоянно ще намерят метод за това, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, който участва на откриването на фотоизложбата " Стоп на експанзията на Русия против Украйна " в Европейския ъгъл на Народното събрание. Изложбата се провежда взаимно от " Демократична България " и посолството на Украйна.

" Не може да си визиите какъв брой пъти съм чувал всевъзможни извинения и рационални причини по какъв начин някой не може да помогне на Украйна. Проблемът е, че те не са откровени. Тези, които желаят да оказват помощ, постоянно ще намерят метод за това. Тези, които споделят, че пазят цели и правила, би трябвало в този момент да застанат за Украйна. Всеки, който откри причина или мотив да не вземе сходно решение, работи в интерес на експанзията. Аргументите им може да наподобяват рационални, само че съм сигурен, че по време на война, останалият свят би трябвало да заеме страната на жертвите, а не на агресорите. Затова се надявам, че тези фотоси ще оказват помощ на някои политици и членове на държавното управление да си показват какво претърпяват тези хора сега и да вземат вярното решение. Най-добрият метод да спрем войната е да подкрепим Украйна, а не да стоим неутрални! " - сподели Кулеба.

Освен депутати от " Демократична България " на откриването на изложбата пристигна и ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

" Искам да изразя цялостна поддръжка освен от името на " Продължаваме промяната " и на обединението, само че и от целия български народ. Ние стоим зад Украйна и те могат да разчитат на нас за поддръжка във всяко едно отношение. ", сподели Гюров.

" България е съпричастна с украинския народ и ще продължи да го поддържа съгласно опциите си, тъй като воювайки за териториалната си целокупност, Украйна на процедура води война и за свободата и демокрацията на свободния свят. Българският народ е надълбоко съпричастен към хората, принудени да изоставен домовете си и да търсят избавление от войната. " - съобщи Атанас Атанасов от ПГ на " Демократична България ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР