Разбира се, че не се отказваме от мажоритарния вот. Това

...
Разбира се, че не се отказваме от мажоритарния вот. Това
Коментари Харесай

Тошко Йорданов за ФАКТИ: Разбира се, че не се отказваме от мажоритарния вот

Разбира се, че не се отхвърляме от мажоритарния избор. Това разяснява за ФАКТИ ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов.

Приемете казаното от Ива Митева за позиция на " ИТН ", посочи Тошко Йорданов.

Ние сме за мажоритарна изборна система, само че не е съществено тя да се приема за една нощ. Това сподели по-рано през днешния ден ръководителят на Народното събрание Ива Митева от " ИТН " по време на дебата по Изборния кодекс на първо четене в правната комисия на Народното събрание.

" Тук желая да изтъквам проф. Герджиков, който споделяше, че правенето на закони, е извънредно деликатна активност, за която се изискват специфични познания и висока правна просвета. Това,което следим в законопроекта, импортиран за мажоритарна изборна система демонстрира преди всичко непознаване на законодателната активност и на второ място демонстрира безусловно непознаване какво значи мажоритарна изборна система. Тук има едно механично преписване на текстове.

Според нея ГЕРБ провокират " ИТН ". " Ние сме за мажоритарна изборна система, само че не по този метод. Не е съществено преди всичко изборна система да се приема за една нощ ", сподели още Митева.

ГЕРБ ни провокираха с внасянето на този законопроект. Практиката на Венецианската комисия е да предлага очертаването на изборните региони и законопроектът да се одобряват най-малко година преди избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР