Разбиха мрежа за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

...
Разбиха мрежа за трафик на хора с цел сексуална експлоатация
Коментари Харесай

Разбиха мрежа за трафик на жени от България, принуждавани да проституират в Германия

Разбиха мрежа за трафик на хора за полова употреба в България. Жертвите са били превозени в Германия, където са били принуждавани да проституират. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Акцията е осъществена с поддръжката на Евроджъст и Европол, ГДБОП, ГДЖСОБТ и Регионална и Окръжна прокуратура Добрич в България, както и с немските служби са подхванали дейности против проведена незаконна група, извършваща трафик на хора за полова употреба.

Заподозрените набелязвали и набирали уязвими български дами и ги транспортирали до Германия, където ги принуждавали да проституират.
В рамките на взаимната интервенция са осъществени арести на 5 лица и 8 претърсвания.

Разследването стартира през лятото на 2022 година, когато у нас постъпват тъжби от потърпевши от трафик на хора за полова употреба. Предварителната инспекция е предоставена на бранш „ Трафик на хора “ в ГДБОП.
По линия на интернационалното съдействие е сбъднат контакт с немската полиция и прокуратура, формирано е досъдебно произвеждане под управлението на Районна прокуратура -Добрич.
При подхванатите незабавни оперативни дейности на територията на Германия са открити две проведени незаконни групи от български жители, враждуващи между тях, вследствие на което са потърпевши и няколко от техните жертви. В процеса на следствието са добити данни за държане в наложително послушание, нанасяне на телесни повреди от физически тормоз, склоняване към проституция и трафик на опиати /кокаин/.
След извършени срещи в Европол и Евроджъст са съгласувани дейностите на двете страни за продължение на следствието и откриване на незаконната активност на участниците в проведените незаконни групи. Постигнато е единодушие за изпращане на Европейска заповед за следствие.
В хода на взаимната интервенция, дружно с Европол и Евроджъст на територията на България, извършена на 4 май, е арестуван един от обвинените, осъществени са пет претърсвания от чиновници на ГДБОП и ГДЖСОБТ.

Паралелно на територията на Германия са арестувани 4-ма участници в незаконната скица, осъществени са три претърсвания, открити и конфискувани са разнообразни движимости и предмети - мобилни телефони, преносими компютри, незаконни покер машини, хладно оръжие, пари в брой и голям брой златни украшения. Идентифицирани са жертви на незаконната активност и им е препоръчана протекция и помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР