Разбиха група за трафик на оръжия и дрога от България

...
Разбиха група за трафик на оръжия и дрога от България
Коментари Харесай

Шестима в ареста, след акция срещу трафик на оръжие и дрога от България към Великобритания

Разбиха група за трафик на оръжия и дрога от България към Англия. Арестувани са шестима души. Акцията се провела на 17 септември.
Това оповестиха на специфична конференция в Съдебната палата зам.-главният прокурор Иван Гешев, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и основният комисар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Подобен брифинг имало по същото време в Англия, споделиха те.
Бандата изпращала револвери, автоматизирани оръжия, бронежилетки и хероин от София до Острова по куриери.
Трима от групата били арестувани в България, другите - в Англия.  Арестуваните у нас били хванати по време на предаване на стоката.
Групата е била арестувана на 17 септември с 53 револвера, измежду тях са били " Зиг Зауер ", " Валтер " и " Марголин ". Всеки бил съпроводен с кутия от по 50 патрона в нея. Имало и автоматизирани оръжия, както и бронежилетки. Освен късоцевните нарезни и дългоцевните оръжия, групата била хваната и с над 70 кг хероин, сподели шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов.
Единият от арестуваните е английски жител, който е разгласен за търсене с европейска заповед за арест, само че все пак бил прехванат от службите, добави той.
" Да се следи подобен човек е като да се дебне ранено животно ", уточни Спиридонов.
Властите работили взаимно с британските си сътрудници, с цел да разбият канала. Информацията за групата обаче пристигнала от Столична дирекция на вътрешните работи, а от там била  предадена на ГДБОП и Специализираната прокуратура.
Разследването ще се концентрира в това какъв брой колета с оръжия са пристигнали, защо са употребявани, сподели зам.-главният прокурор Иван Гешев.
В момента Специализираният углавен съд заседава по мярката на арестуваните у нас.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР