Райският газ влиза в нов списък с опасни за здравето

...
Райският газ влиза в нов списък с опасни за здравето
Коментари Харесай

Райският газ влиза в нов списък с опасни за здравето вещества

Райският газ влиза в нов лист с рискови за здравето субстанции, оповестиха от Министерството на здравеопазването. След репортаж на bTV три министерства се задействаха против незаконните продажби на божествен газ. 

В листата ще бъдат включени субстанции, които не могат да бъдат класифицирани като наркотични, само че могат да окажат нездравословно влияние върху човешкото здраве.

Глобите в съда постоянно падат, тъй като не може да се потвърди с каква цел е употребявано веществото

Приоритетно в Списъка ще бъде включен диазотният оксид. По този метод продажбата, притежанието и използването му ще бъдат преследвани от закона. Изключенията, които се позволяват, са записани в Закона за здравето.

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев ще инициира промени в настоящото законодателство, обвързани с притежанието и използването на диазотен оксид (райски газ), като  предлагането бе подкрепено на днешното съвещание на Националния съвет по наркотични субстанции.

Екипът ни влезе в столична дискотека и откри нарушавания

От Министерството на здравеопазването напомнят, че и все още продажбата на диазотен оксид и пълнители с него е неразрешена, с  изключение продажбата за медицински цели и за хранително-вкусовата индустрия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР