Райският газ може да докара до трайни увреждания. Има евентуална

...
Райският газ може да докара до трайни увреждания. Има евентуална
Коментари Харесай

Райският газ може да доведе до трайни увреждания


Райският газ може да докара до трайни увреждания. Има възможна активност да сътвори причинност и то психическа. Това показа в студиото на Българска национална телевизия лекар Цветеслава Гълъбова. Това е психоактивно вещество и като такова носи този потенциал. Други такива вещества са алкохолът и опиатите, някои медикаменти, показа тя.

Съвременните опиати напълно не основават физическа причинност - като болки, гадене, повръщане, а психическа - желание да се употребява още един път. Когато райският газ се употребява, макар и еднократно, основава лекота и еуфория и може да се окаже, че до детето има " батко или чичко с друго вещество, което услужливо подава и тъй като тинейджърите са любопитни, това може да се насочи към друга посока ", показа лекар Гълъбова.

Райският газ е по-опасен за младите, спрямо за възрастните, защото е от веществата, които атакуват мозъка, а той е гальовен и безсилен.

При честа употреба или стигане до безсъзнателно състояние мозъкът получава трайни повреди, настъпва органична промяна на личността, която може да се разтегли във времето. Може да настъпят епилептични припадъци и психични заболявания, които макар и когато потреблението е спряла, индивидът да има психично разстройство, безапелационна е лекар Гълъбова. Проблемът е много сериозен, показа тя.

Информира още, че в Психиатрична болница " Св. Иван Рилски ", на която е началник, на седмица имат по 5-6 пациенти с психични разстройства от опиати.

За мен това е ужасяващо. Вече хероинът е тотално демоде. Използват се психостимуланти, амфетамини, метамфетамини, халюциногенни гъби и всевъзможни комбинации, показа лекар Гълъбова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР