>Районният съд във Варна осъди младеж от Провадия и жена

...
>Районният съд във Варна осъди младеж от Провадия и жена
Коментари Харесай

Осъдиха младеж и жена за ползване на фалшиви шофьорски книжки по гръцки образец

> Районният съд във Варна осъди юноша от Провадия и жена от Суворово за умишлено прилагане на подправени шофьорски книжки по гръцки пример.

26-годишният юноша бил спрян за инспекция вечерта на 7 октомври предходната година с управлявания от него лек автомобил " Опел " в село Гроздьово. При оглед на предоставеното от лидера удостоверение за ръководство на МПС по гръцки пример, полицейският екип се усъмнил в истинността на документа и попитал лидера по какъв начин се е снабдил с него. Младежът декларирал, че е държал шофьорски изпит в Гърция на турски език, което в допълнение затвърдило подозренията на чиновниците на реда.
Впоследствие, посредством информация в осведомителните масиви по линия на интернационалното съдействие се открива, че нито употребеният от подсъдимия документ е достоверен, нито той самият е дееспособен лидер.

Пред съда 26-годишния юноша призна, че умишлено се е употребил от неистинския формален документ, като от него за самото му сформиране не може да се търси наказателна отговорност. Той е с чисто правосъдно минало досега. По силата на реализирано съглашение съдът му наложи наказване от 5 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Също за умишлено прилагане на неистинен формален документ - шофьорска брошура, на 32-годишна жена от Суворово беше наложено наказване " пробация ". На 4 май тази година пред полицейски чиновници - автоконтрольори, тя се употребила от удостоверение за ръководство на МПС, на което бил притурен тип, че е издадено от способените органи на Република Гърция. От подсъдимата за самото сформиране на неистинския документ не може да бъде търсена наказателна отговорност. Тя следва в продължение на 8 месеца да извършва наложителните пробационни ограничения - регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично и срещи с пробационни чиновници.

Постигнатите и утвърдени от съда съглашения са дефинитивни и влизат в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР