Районният съд във Варна наложи глоба на 36-годишен за проява

...
Районният съд във Варна наложи глоба на 36-годишен за проява
Коментари Харесай

100 лева глоба за мъж, обиждал полицаи във Варна, след като получил фиш

Районният съд във Варна наложи санкция на 36-годишен за демонстрация на дребно безчинство.

Случаят е от 10 септември тази година.

36-годишният мъж спрял автомобила си по обяд край Централния пазар във Варна на пътното платно за интензивно придвижване, малко преди кръстовището на улиците „ Дрин “ и „ Д-р Пискюлиев “, като при разпален мотор на автомобила разговарял със собствен прочут на тротоара.

Пристигналият на място полицейски автопатрул съставил на лидера санкция с фиш в най-малък размер за осъщественото нарушаване и основаните спънки за придвижването. Нарушителят отказал да подпише фиша, почнал да снима с телефона си и да наскърбява униформените чиновници. Непосредствено по-късно, в постройката на районното ръководство, 36-годишният мъж траял да се държи непочтено и да насочва пренебрежителни и обидни реплики по отношение на служителите на реда.

Районният съд одобри, че осъщественото не съставлява закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс, а е непристойна демонстрация на обществено място. На 36-годишния мъж бе наложена санкция от 100 лв.,за установената демонстрация на дребно безчинство.

Решението на съда предстои на обжалване в 24-часов период, като при положение на тъжба, производството пред ВОС бе планувано за 29 септември.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР