Районният съд в Свиленград определи мярка за неотклонение задържане под

...
Районният съд в Свиленград определи мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста свещеника, задържан за разпространение на детско порно

Районният съд в Свиленград дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на духовник, упрекнат в разпрострнение на нецензурен материали с присъединяване на лица, които наподобяват ненавършили 18-годишна възраст в изискванията на продължавано закононарушение, както и за държане на такива материали, оповестиха от Съдебната палата в Хасково.

50-годишният чиновник на Старозагорската света митрополия бе засечен от чиновници на Главна дирекция " Борба с проведената преспъност " да популяризира посредством мобилни приложения порноматериали - фотоси и видеоклип с присъединяване на лица с неустановена идентичност на забележима възраст под 18 години.

Иззети бяха портативен компютър и два мобилни телефона.

Съдът е приел, че има обосновано съмнение, че упрекнатият е направил закононарушението. Съществува и действителна заплаха същият да се укрие и да извърши престъление предвид на това, че е обществена фигура - православен християнски духовник и от тази си позиция доста ясно е следвало да схваща, че действието е с висока степен на социална заплаха, са други доводи на магистратите за решението.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд – Хасково, допълват от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР