Районният съд в София пусна срещу парична гаранция от 10

...
Районният съд в София пусна срещу парична гаранция от 10
Коментари Харесай

Нарушител на карантината в София излезе от ареста срещу 10 000 лв. гаранция

Районният съд в София пусна против парична гаранция от 10 00 лв. Георги Божков, който беше задържан за съзнателно нарушение на разпоредбите за наложителна карантина. Това е първият случай на арестуван в София след влизането в действие на новите правила против разпространяването на коронавирусната зараза.

Заседанието на правосъдния състав в неделя се състоя по скайп, а в съда имаше особено определена зала, в която да могат да бъдат обезпечени наложителните условия за отдалеченост.

Мъжът първо отказал да съблюдава процедурата на летището в София, откакто се върнал в България от Швеция с полет през Франкфурт, където имал нощувка. След това не бил открит в дома му при инспекция за карантината.

Досъдебното произвеждане е формирано от 4-то Районно ръководство на Столична дирекция на вътрешните работи.

" Установено е, че след идването си на летище " София ", той е отказал да подпише предоставените му формуляри за карантина , като неотложно след отдалечаването си от гишето е провел демонстративно телефонен диалог, в който е изразил удовлетворение от държанието си, отнасяйки се присмехулно с опитите на чиновниците на летището да изпълнят служебните си отговорности ", се показва в известие от прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР