Районният съд в Пловдив отмени сбъркан електронен фишНарушителят няма да

...
Районният съд в Пловдив отмени сбъркан електронен фишНарушителят няма да
Коментари Харесай

Грешка на КАТ вдига 12 пъти глобата на шофьор

Районният съд в Пловдив анулира сгрешен електронен фиш
Нарушителят няма да заплати и 50 лева

Шофьор, карал с превишена скорост, се измъкна без каквато и да е санкция, откакто Районният съд в Пловдив анулира напълно сбъркания му електронен фиш.

Нарушителят бил сниман от камера на КАТ по Подбалканския път в региона на Карлово. Радарът преднамерено бил комплициран на място, където има ограничаване от 60 км/ч, а колата предходната оттова със 74 км/ч. Във фишът обаче било записано, че ограничаването е 10 км/ч, каквото се постанова в доста редки изключения - поправки, придвижване в региона на КПП-та или загради на част пътя и т. н. В този случай нямало нищо сходно, а във фиша на КАТ било записано, че лидерът е карал с превишение не от 14 км/ч, а от 64 км/ч, за което му е наложена санкция не от 50, а от 700 лв..

“При по този начин откритата фактическа конюнктура съдът намира, че при издаване на електронния фиш са позволени основни нарушавания на процесуалните правила, представляващи съображение за анулация, без да е належащо да се изследва въпросът осъществено ли е административно нарушаване, квалификацията му, както и размерът на наказването ”, стимулират се съдиите. А катаджиите не получават нито 12 пъти по-висока санкция, нито каквато и да е друга сума, тъй като са съставили сбъркан документ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР