Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста мъжа,

...
Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста мъжа,
Коментари Харесай

Повдигнати са две обвинения на мъжа, който стреля в пловдивска болница

Районният съд в Пловдив остави за непрекъснато в ареста мъжа, който нахлу в пловдивска болница, рани брачната половинка си и стреля против служител на реда. Спрямо 58-годишния Бисер Хънтев са повдигнати две обвинявания - за закана за ликвидиране и за причиняване на лека телесна щета.

Пловдив

В края на предходната седмица въоръженият Хънтев атакува и рани с нож брачната половинка си, която работи в пловдивска болница, а при идването на служителите на реда стреля против тях с газов револвер. В съда през днешния ден той съобщи, че дейностите му са били осъществени под афект. Поиска по-лека мярка, с цел да се лекува, тъй като имало подозрение, че страда от онкологично заболяване.
Адвокат Светлана Калпакчиева - длъжностен бранител на обвинения: Всичко това е по негови данни, аз не разполагам с публична здравна документи към този миг.
Съдът разгласи, че съгласно епикризата, предоставена от болничното заведение, Бисер Хънтев е в приемливо здравословно положение. Стана ясно и че мъжът е трайно незает от години.

Съдът реши, че Хънтев няма заплаха да се укрие, защото не разполага с финансови средства, само че има заплаха да извърши ново закононарушение.

Съдът регистрира, че Хънтев към този момент е осъждан за сходно закононарушение и реши, че не се е поправил. Затова го остави в ареста. На излизане от залата мъжът резервира безмълвие.

Според служебния бранител на Хънтев, той не давал съответни пояснения за случилото се.

Адвокат Светлана Калпакчиева - длъжностен бранител на обвинения: Каза, че е в положение на афект и това е, не си спомня. Има данни, че избрани моменти му се губят, друго не мога да разясня.
И по двете закононарушения, за които е упрекнат Бисер Хънтев, законът планува наказване отнемане от независимост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР