Районният съд в Ловеч осъди на 2 г. и шест

...
Районният съд в Ловеч осъди на 2 г. и шест
Коментари Харесай

Затвор за мъжа, прострелял жена на хорото навръх Нова година

Районният съд в Ловеч осъди на 2 година и шест месеца отнемане от независимост мъжа от Ловеч, който в новогодишната нощ простреля тежко жена по време на празничното хоро.

47-годишният мъж е приет за отговорен по повдигнатите му от прокуратурата три обвинявания за осъществени закононарушения – причиняване на тежка телесна щета, държане на огнестрелно оръжие и муниции без позволение и безчинство.

В новогодишната нощ, на паркинг в ловешкия квартал„ Младост “ - посредством производство на изстрел с пневматична пушка, предизвикал тежка телесна щета на Т. Т., като телесната щета е породена по метод, рисков за живота на мнозина и действието е осъществено по хулигански подбуди.

Признат е за отговорен и по обвиняването, че по същото време и на същото място направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - възпроизвел изстрел по посока на хора, играещи хоро на паркинга пред жилищен блок, като действието се отличава с извънреден цинизъм и смелост.

Х. Й. е наказан и за това, че от неустановена дата на 2004 година до 05.01.2021 година в гр. Ловеч, придобил и държал огнестрелно оръжие и муниции без да има за това съответно позволение - 6 броя патрони и пневматична пушка, диаметър 5,6 мм, модифицирана в еднозарядно неавтоматично огнестрелно оръжие, предопределено за пукотевица с малокалибрени патрони.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение " задържане под стража ". Делото е завършило с утвърждение от Районен съд - Ловеч, съглашение, което има последствия на влезнала в действие присъда, предава БНР.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР