Районният съд в Горна Оряховица наложи 1000 лв. глоба на

...
Районният съд в Горна Оряховица наложи 1000 лв. глоба на
Коментари Харесай

Глобяват 1000 лв. жена, ударила медицинска сестра в Горна Оряховица

Районният съд в Горна Оряховица наложи 1000 лева санкция на ромка, блъснала здравна сестра в Спешна помощ. Случката се разиграла на 13 юли м.г.. във филиала в железничарския град. По предложение на прокуратурата нападателката С.Ю. е освободена от наказателна отговорност и понесла единствено административно наказване. Мотивите - не е осъждана и е предизвикала единствено лека телесна щета на здравната сестра.

Пострадалата била на нощно дежурство във Филиала за незабавна здравна помощ, когато към 3 часа родственици докарали в несвяст стара жена с диабет. Дежурният екип почнал да я обгрижва, само че една от придружителките упорствала да влезе в кабинета и зародил спор с здравната сестра. Скандалът есклирал, тъй като тя отказала информация за положението на пациентката и споделила, че дежурният доктор ще ги уведоми. После сестрата взела от дамската си чанта бутилка с чай и отпила. Роднините пред стаята почнали да викат, че Н.Р. е алкохоличка и пие на работното си място, даже я снимали с мобилен телефон. В разпрата снахата на пациентката я блъснала с портмонето си в гърба. Тумбата роми ругали, че медицинският личен състав не става за нищо, че Р. е алкохоличка.

Пристигналите на място служители на реда усмирили афектираната рода. Униформените даже тествали здравната сестра с дрегер, само че диря от алкохол нямало. Било открито и че в шишето има чай.

Срещу нападателката почнало следствие. На правосъдното съвещание тя не се явила и отказала да дава пояснения. Освен избраната санкция, тя ще би трябвало да заплати още 360 лева на полицията и съда за разходи и движимости лица. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР