Районният съд в Дупница постанови условна присъда за бившия управител

...
Районният съд в Дупница постанови условна присъда за бившия управител
Коментари Харесай

Условна присъда за бившия управител на дупнишката болница

Районният съд в Дупница постанови условна присъда за някогашния шеф на общинската болница Росен Тимчев за длъжностно заграбване.

Той би трябвало да заплати на здравното заведение сумата от малко над 25 хиляди лв., представляваща обезщетение за породени имуществени вреди вследствие на осъщественото закононарушение. Присъдата може да се апелира пред Окръжния съд в Кюстендил.

Съдът признава Росен Тимчев за отговорен в това, че за времето от 29.2.2016 година до 4.12.2016 г, когато е бил шеф на болницат е направил 31 действия, които реализират поотделно и дружно едно и също закононарушение. Обвиненията против него са в злоупотреби със служебното състояние - взети пари от касата, които не са върнати в период, в размер на 25 000 лева, съобщи БНР.

Следващото съвещание е планувано за ноември. Другото обвиняване, което е обект на това дело, е, че Росен Тимчев е употребявал служебното си състояние и е подписал контракт с мобилен оператор, от който е получил полза за себе си. Тимчев направил противозаконни транзакции в своя изгода за сметка на паричните средства на болничното заведение, написа в обвиняването. Като бонус получил и 9 мобилни телефонни апарата от разнообразни марки.

Обвиненяата против Тимчев са отпреди близо 3 години. Едното от тях, е че е продал на болничното заведение в Троян апарати за хемодиализа, като самичък определил цена от 5 хиляди лв. за всеки от тях, поради че рециклиран подобен уред коства към 15 хиляди лв., освен това без да има право да се разпорежда с дълготрайни активи и без позволение на принципала.

Росен Тимчев досега има две присъди - пробация. Едната е за употребена при назначението му за шеф през 2016 год. подправена тапия за приключена степен на обучение като здравен мениджмънт. Втората му присъда е за подправена записка, показана в Районна прокуратура в Дупница, че е платил гаранция от 1000 лева, с цел да не влезе в ареста. Той е някогашен общински консултант, бил е и претендент за кмет на Дупница. Последната му присъда може да се апелира пред Окръжния съд в Кюстендил.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР