Районният съд в Асеновград пусна днес на свобода срещу парични

...
Районният съд в Асеновград пусна днес на свобода срещу парични
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода срещу парична гаранция от 3000 лв. двама от циганите биячи в Асеновград

Районният съд в Асеновград пусна през днешния ден на независимост против парични гаранции от 3000 лв. арест двама от ромите от ромския квартал „ Лозница ”, които са подсъдими по наказателно дело № 864/2017 година за побой над деца спортисти, техните треньори и родители край язовир „ 40-те избора ” и локалната болница на 26 юни 2017 година

Районният арбитър Иван Бедачев почете настояването на бранителя на подсъдимите Исмет Лютви и Костадин Мичев за изменение на взетите им ограничения за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-леки такива, а точно в „ парична гаранция “ в размер на 3000 лв., за всеки един от тях. Съдът намира, че към сегашния миг интензитетът на заплахата от осъществяване на закононарушение е измършавял до степен, че не е целесъобразно, с оглед задачите по член 57 от Наказателно-процесуален кодекс, продължаването на действието на най-тежката мярка за процесуална насила, а също така е минал и оптималният период за задържането им под стража, позволен от закона.

На съображение член 61, алинея 6 от Наказателно-процесуален кодекс двамата подсъдими следва да се освободят след внасяне на избраните им гаранции. На съображение член 343 от Наказателно-процесуален кодекс съдът стопира осъществяването на определението при положение на постъпване на частна тъжба или митинг до произнасянето на въззивната инстанция. Спрямо подсъдимите Исмет Лютви и Костадин Мечев е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 325, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. За това закононарушение се планува наказване до 5 години отнемане от независимост.

Oпределението на съда предстои на обжалване и митинг в 7-дневен период пред Окръжен съд – Пловдив, се споделя още в решението на Районния съд в Асеновград.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР